Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter úr felhívása

Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt.
Tovább

A magyar agrárszakképző intézményi hálózat gyakorlati oktatóinak látogatása a párizsi mezőgazdasági kiállításon (SIA)- 2020. február 25-26

Az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó agrárszakképző intézmények szakoktatóiból, valamint a gyakorlati helyszíneket biztosító vállalkozókból álló szakmai küldöttség, Davidovics László intézményigazgató, Erasmus+ programkoordinátor vezetésével látogatást tett a Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon (SIA).
Tovább

Többoldalú partnerségi keretmegállapodás PESTICIDE FREE AGRICULTURE aláírása a párizsi SIA-n

A párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon (SIA), február 23-án, három hazai tudományos intézményi partner, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), a Szent István egyetem (SZIE) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) írták alá az INRAE francia nemzeti agrár-élelmiszeripari és környezetvédelmi kutatóintézettel, valamint nemzetközi partnerintézményekkel együtt azt a keretmegállapodást, amely lehetővé teszi Magyarország részvételét a fenntartható, vegyszermentes mezőgazdaság megteremtésére irányuló programban, amely az új európai uniós kutatási és innovációs keretprogram egyik prioritása.
Tovább

A Magyar Sajtkészítők Egyesületének részvétele a párizsi SIA nemzetközi mezőgazdasági kiállításon

Február 23-26 között, Kovács László, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete elnökének vezetésével hazai sajtgyártók delegációja látogatott el a 16. alkalommal megrendezett párizsi Sajtszalonra.
Tovább