Hírek

Többoldalú partnerségi keretmegállapodás PESTICIDE FREE AGRICULTURE aláírása a párizsi SIA-n

A párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon (SIA), február 23-án, három hazai tudományos intézményi partner, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), a Szent István egyetem (SZIE) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) írták alá az INRAE francia nemzeti agrár-élelmiszeripari és környezetvédelmi kutatóintézettel, valamint nemzetközi partnerintézményekkel együtt azt a keretmegállapodást, amely lehetővé teszi Magyarország részvételét a fenntartható, vegyszermentes mezőgazdaság megteremtésére irányuló programban, amely az új európai uniós kutatási és innovációs keretprogram egyik prioritása.
Tovább

A Magyar Sajtkészítők Egyesületének részvétele a párizsi SIA nemzetközi mezőgazdasági kiállításon

Február 23-26 között, Kovács László, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete elnökének vezetésével hazai sajtgyártók delegációja látogatott el a 16. alkalommal megrendezett párizsi Sajtszalonra.
Tovább

Magas szintű látogatás a párizsi SIA nemzetközi mezőgazdasági kiállításon- 2020. február 21-22

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese február 22-én Párizsban részt vett a Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás (SIA) megnyitóünnepségén, majd a francia állattenyésztési ágazat kiállítási standjainak megtekintésére szervezett vásárbejáráson.
Tovább

11 magyar kiállító a Maison and Objet párizsi lakberendezési és designvásáron

Január 17-21. között került megrendezésre Párizsban a Maison & Objet nemzetközi designvásár, amelyet Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvényének egyikeként tartanak számon, és amelyen a közel 50 országból érkezett tervezők munkáin keresztül lehetett megismerkedni a legújabb bútorral, világítással és textíliával kapcsolatos trendekkel.

Tovább

Részvételi lehetőség a párizsi VivaTechnology innovációs rendezvényen

Az idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő VivaTechnology (2020. június 11-13., Párizs) a digitalizáció és új technológiák legnagyobb franciaországi rendezvénye, innovatív startupok és azok technológiai megoldásait kereső nagyvállalatok nemzetközi találkozóhelye, amely kiváló lehetőség a magyar startupok, scaleupok és innovatív kkv-k bemutatkozására, nemzetközi üzleti kapcsolatok építésére.
Tovább