Hírek

Erdészeti szakmai látogatás Grand Est régióban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával kerülhetett sor arra a szakmai látogatásra Grand est régióban, amelynek elsődleges célja a klímaváltozás és a fenntartható erdőgazdálkodás összefüggéseinek, valamint a tölgy alkalmazkodóképességének vizsgálata volt
Tovább

Ismét magyar műhold az űrben: pályára állt és működik a SMOG-1

2021. március 22-én helyi idő szerint 7:07:12-kor felbocsátották, majd március 24-én sikeresen pályára állították a műegyetemi fejlesztésű SMOG-1 kisműholdat.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter látogatása Párizsban

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter úr és Ésik Róbert HIPA vezérigazgató úr 2021. február 4-én Párizsban tett üzleti és befektetés-ösztönzési célú látogatást.
Tovább

Magyar cégek megjelenése a Pollutec Online rendezvényen

A Pollutec, a legnagyobb franciaországi környezetipari és energetikai nemzetközi szakvásár idén digitális formában kerül megrendezésre 2020. december 1-4. között.
Tovább

Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2020. június 18-án aláírt együttműködési szándéknyilatkozata alapján a Minisztérium támogatja az Egyetem Víztudományi Karán 2020 őszén indult nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési programot. Az Egyetem a mesterkurzus keretében a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok számára 2020. november 16-án megnyílt, online jelentkezési felületén várja a jelentkezőket a 2021/2022-es mesterképzési programra.
Tovább