Hírek

Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2020. június 18-án aláírt együttműködési szándéknyilatkozata alapján a Minisztérium támogatja az Egyetem Víztudományi Karán 2020 őszén indult nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési programot. Az Egyetem a mesterkurzus keretében a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok számára 2020. november 16-án megnyílt, online jelentkezési felületén várja a jelentkezőket a 2021/2022-es mesterképzési programra.
Tovább

Délnyugat-franciaországi kapcsolatépítés a gyümölcs ágazati szereplőkkel

2020. október 26-30 között nagykövetségünk tudományos, valamint mezőgazdasági attaséja látogatást tettek Lot-et-Garonne és Dordogne megyékben, ahol a délnyugat franciaországi gyümölcságazati szereplőkkel találkoztak.
Tovább

2020. szeptember 9-10: Sajtóút az AFJA francia mezőgazdasági Újságírók Egyesülete szervezésében Délnyugat-Franciaországban

Nagykövetségünk agrár- és tudományos attaséja szeptember 9 és 10-én részt vettek az AFJA francia mezőgazdasági Újságírók Egyesülete által szervezett sajtóúton, amelynek témája új, ígéretes piaci lehetőségeket kínáló, növénytermesztési ágazatok (sztévia, szója, komló, dohány) bemutatása volt Lot-et-Garonne megyében. A tanulmányút széles panorámát nyújtott arról, hogy hogyan működnek együtt a vidéki szereplők a termelés diverzifikálása és a kisléptékű feldolgozás elősegítése érdekében.
Tovább

ÚJABB FEJLESZTÉS INDUL EURÓPA EGYIK LEGKORSZERŰBB INJEKCIÓGYÁRTÓ ÜZEMÉBEN CSANYIKVÖLGYBEN

ÚJABB FEJLESZTÉS INDUL EURÓPA EGYIK LEGKORSZERŰBB INJEKCIÓGYÁRTÓ ÜZEMÉBEN CSANYIKVÖLGYBEN
Tovább

Megnyilt a Semmelweis virtuális kiállítás

A koronavírus járvány következtében világszerte megújult az érdeklődés Semmelweis Ignác munkássága iránt. A Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár elkészítette a nagy magyar orvos életét bemutató virtuális kiállítást
Tovább