Aláírás hitelesítése

Aláírását két esetben hitelesítheti:

  1. az iratot a konzuli tisztviselő előtt írja alá,
  2. az iraton szereplő aláírást a konzuli tisztviselő előtt sajátjának ismeri el.

Az aláírás hitelesítésekor az irat tartalmát nem vizsgáljuk, csak az aláírás valódiságát igazoljuk. Az iratot az ügyfélnek kell előre elkészítenie. Az aláírás hitelesítésének alapfeltétele a személyes megjelenés és a személyazonosság igazolása (érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal). Ennek hiányában az aláírás nem hitelesíthető.

Az aláírás hitelesítésének konzuli díja: magánszemélyek esetében 30 EUR aláírásonként, cégjegyzés esetében 40 EUR cégjegyzésenként.

Figyelem! 2019. január 1-jétől a készpénzes fizetés lehetősége megszűnik, személyes ügyintézéskor kizárólag bankkártyával lehetséges fizetni!

 

Fordítás hitelesítése

A konzulátus alapvetően magyar nyelvről franciára, vagy francia nyelvről magyarra történő fordításokat tud hitelesíteni.

Hivatalos fordítást csak rendkívüli esetben és kis mennyiségben tudunk vállalni, ennek költsége idegen nyelvről magyarra történő fordítás esetén 35 EUR/oldal, magyarról idegen nyelvre történő fordítás esetén 45 EUR/oldal. Amennyiben nagyobb terjedelmű fordításra van szüksége, hivatalos fordítóhoz tud fordulni (a lista honlapunkon megtalálható). Amennyiben szükséges, az így elkészült fordítás felülhitelesítésének díja 20 EUR/oldal idegen nyelvről magyarra, 30 EUR/oldal magyar nyelvről idegen nyelvre történő ellenőrzés esetén.

Figyelem! 2019. január 1-jétől a készpénzes fizetés lehetősége megszűnik, személyes ügyintézéskor kizárólag bankkártyával lehetséges fizetni!

Fordítás hitelesítése iránti kérelmét postai úton is benyújthatja. Ez esetben a konzuli díjat átutalás formájában kell megküldeni Konzulátusunknak. Kérjük, hogy kérelméhez csatolja személyi igazolványának vagy útlevelének fénymásolatát.

A fordítás hitelesítésekor a lefordított szöveget össze kell, hogy fűzzük az eredeti okirattal. Amennyiben nem óhajtja, hogy az eredeti okirat összefűzésre kerüljön, lehetőség van a fénymásolattal történő összefűzésre. Ez esetben kérjük, hogy csatolja a fénymásolatot is. Amennyiben a fénymásolat hitelesítését is kéri, kérjük, ennek konzuli díját is megküldeni szíveskedjen.

 

Másolat hitelesítése, hiteles fénymásolat készítése

Másolat hitelesítése: az eredeti okirat bemutatása mellett, az arról készült fénymásolatot hitelesítjük. Konzuli díja: 15 EUR az első, és minden hatodik megkezdett oldal után.

Hiteles fénymásolat készítése: a benyújtott eredeti okiratról Konzulátusunk készít hiteles fénymásolatot. Ennek konzuli díja: 20 EUR az első és minden hatodik megkezdett oldal.

Kérelmét postai úton is benyújthatja. A konzuli díjat postai úton történő megküldés esetén átutalással lehetséges fizetni. Figyelem! 2019. január 1-jétől a készpénzes fizetés lehetősége megszűnik, személyes ügyintézéskor kizárólag bankkártyával lehetséges fizetni!

A fontosabb okiratokat ajánlott levélben kérjük megküldeni.