Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ HAZAUTAZÁS LEHETŐSÉGEIRŐL

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy március 26-től kezdődően egyelőre bizonytalan ideig egyetlen közvetlen légijárat sem közlekedik Párizs és Budapest között. A repülővel történő, közvetlen hazautazáshoz a Basel-Mulhouse-Freiburg repülőteréről induló Wizz Air járatokat ajánljuk. További információ a járatokról: https://wizzair.com
Tovább

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter úr felhívása

Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt.
Tovább

KÖZLEMÉNY- KONZULÁTUSI ÜGYFÉLFOGADÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre és a Párizsban a hatóságok által hozott korlátozó intézkedésekre tekintettel 2020. március 17-étől szüneteltetjük a személyes ügyfélfogadást a párizsi konzulátuson, valamint a lyoni alkonzulátuson.
Tovább

A magyar agrárszakképző intézményi hálózat gyakorlati oktatóinak látogatása a párizsi mezőgazdasági kiállításon (SIA)- 2020. február 25-26

Az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó agrárszakképző intézmények szakoktatóiból, valamint a gyakorlati helyszíneket biztosító vállalkozókból álló szakmai küldöttség, Davidovics László intézményigazgató, Erasmus+ programkoordinátor vezetésével látogatást tett a Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon (SIA).
Tovább