A konzulátuson az ügyfélfogadás előzetes időpontfoglalás alapján történik (e-mailen vagy telefonon). Az ügyfélfogadási napokról az „Fontos konzuli információk - Elérhetőség és nyitvatartás” menüpontnál talál pontos információkat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy késés esetén az ügyintézést nem tudjuk vállalni, így arra csak újabb időpont foglalásával kerülhet sor!

Amennyiben valaki a lefoglalt időpontjában nem jelenik meg , s erről nem értesíti előzetesen a konzulátust, a továbbiakban az újabb időpont foglalásakor a többi ügyfél érdekében figyelmeztetés nélkül hátrébb soroljuk.

Felkészülés az ügyintézésre

Kérjük, hogy mindenekelőtt figyelmesen olvassa el a honlapon leírt információkat. Ha több ügyet intéz egyszerre, úgy minden egyes ügyre vonatkozó információt nézzen meg (például gyermek anyakönyvezése, útlevél kérelme és apai elismerő nyilatkozat esetén a honlap mindezen részeit el kell olvasni). Az időpont során kizárólag azon ügy intézésére van lehetőség, amelyre a foglalás szólt. Más ügyeket, illetve további ügyeket a konzulátus nem vesz át. Ha a honlapon valami nem egyértelmű, akkor kérjük, hogy telefonon vagy e-mailben keresse meg a konzulátust a pontos kérdésével.

Kérjük, hogy valamennyi adatlapot előzetesen töltsön le a honlapról és kitöltött adatlapokkal jöjjön a kérelmet beadni, ellenkező esetben ez a kérelem átvételének megtagadását eredményezheti. A konzulátuson a rövid ügyfélfogadási idők nem teszik lehetővé, hogy az ügyfelek a helyszínen kezdjék meg az adatlapok kitöltését. Ezért a többi ügyfél érdekében sajnos nem tudjuk átvenni azoknak az ügyfeleknek a kérelmét, akik előkészítetlen dokumentációval, kitöltetlen adatlapokkal érkeznek .

A kérelem benyújtásakor a honlapon meghatározott dokumentumokat, okmányokat kell benyújtani. Amennyiben a kérelem hiányos, az ügyfél hiánypótlási felhívást kap, amelynek teljesítéséig az ügyintézés nem kezdődik meg. Útlevélkérelmeknél nincs lehetőség hiánypótlásra. A hiányos kérelmeket nem vesszük át és új időpontot kell foglalni.

A konzulátuson sürgősségi eljárásra nincs lehetőség .