Hírek

Fontos szerep hárul a fiatal gazdákra a mezőgazdaság modernizálásában és az agrár-digitalizáció erősítésében

Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vezette az 56. párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra kilátogató magyar küldöttséget.
Tovább

Magyarország részvétele a Bocuse d’Or gasztronómiai verseny világdöntőjén

Január 29 és 30. között Lyonban került megrendezésre a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a Bocuse d’Or-nak a világdöntője, valamint az ahhoz kapcsolódó SIRHA vendéglátóipari kiállítás.
Tovább

Agrárinnovációs szakterületek bemutatkozása Grand Est régió versenyképességi pólusaiban

Az MTA vegyész kutatójából, valamint a NAIK-ERTI Kutatóintézet és a Soproni Egyetem munkatársaiból álló magyar küldöttség tanulmányútja valósult meg december 4-6 között a Grand-Est régióban található versenyképességi pólusoknál.
Tovább

Erdészeti kutatók tanulmányútja a Vogézekben

A klímaváltozás hatásait kezelni képes fenntartható erdészeti és faipari együttműködés elősegítése céljából november 19-23 között az Erdészeti Tudományos Intézet (NAIK-ERTI) kutatóinak tanulmányútjára került sor Vosges-megyében, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztálya által finanszírozott projekt keretében.
Tovább

2018. november 19-22. között került sor a ZalaZone autóipari tesztpálya bemutatására franciaországi iparági szereplőknek

2018. november 19-22. között került sor a ZalaZone autóipari tesztpálya bemutatására franciaországi iparági szereplőknek, a Nagykövetség Külgazdasági Irodájának szervezésében, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai főosztályának támogatásával.
Tovább