Április 6. hétfő 18 órától minden Franciaországba (az anyaországba vagy a tengeren túlra) utazónak előzetesen ki kell töltenie egy nemzetközi utazási igazolást

A francia kormány 2020. március 18-i 6149/SG számú, a koronavírus terjedése elleni küzdelem érdekében a határellenőrzéssel összefüggésben hozott döntések végrehajtása keretében 2020. április 8-ával kezdődően a francia területre történő belépéshez vagy francia területen való átutazáshoz igazolás szükséges.
A Franciaországba vagy a tengeren túli területekre belépni vagy ezeken átutazni szándékozó személyeknek a csatolt kitöltött igazolást a hivatkozott állapotot igazoló dokumentumokkal együtt kell bemutatniuk Franciaország külső és belső határain. Továbbá a menetjegy felhasználása előtt be kell mutatni a közlekedési társaságnak, valamint a határellenőrző hatóságnak. A francia tengerentúli területekre utazóknak érkezéskor egészségügyi ellenőrzésen kell átesniük, amelynek következtében házi vagy hatósági karanténba helyezésük rendelhető el.

Az alábbiakban felsoroljuk a magyar állampolgárok számára francia területre való belépés lehetséges indokait :

Francia állampolgár és házastársa, valamint gyermeke(i): nincs szükség megindokolni a francia területre vagy tengeren túli területre való visszatérést.

Más EU-országból érkező állampolgárok:

  • Franciaországban állandó lakhellyel rendelkező állampolgárok, házastársuk és gyermekeik;
  • a lakhelyük elérése céljából Franciaországon átutazó személyek, valamint házastársuk és gyermekeik;
  • a koronavírus ellen küzdő egészségügyi alkalmazottak;
  • áruszállítók, köztük a tengerészek;
  • repülőn történő személy- és teherszállításhoz szükséges személyzet, vagy akik utasként a kiindulási helyükre utaznak;
  • diplomáciai és konzuli képviseletek személyzete, valamint franciaországi székhellyel vagy irodával rendelkező nemzetközi szervezetek speciális tartózkodási engedéllyel vagy D típusú vízummal rendelkező dolgozói;
  • belső szárazföldi határon keresztül ingázók.

Formanyomtatványok:

Attestation Outre Mer depuis l'étranger.pdf

Attestation Outre Mer depuis la métropole.pdf

Attestation deplacement International-1.pdf