COVID19 - KORONAVIRUS
BELÉPÉS FRANCIAORSZÁGBA

2022.08.01.

FIGYELEM! ÚJ SZABÁLYOK!

A koronavírus miatt 2020. március 23-án bevezetett járványügyi vészhelyzet 2022. augusztus 1-jén véget ért Franciaországban.

A Franciaországba beutazóknak 2022. augusztus 1-től nem kell semmilyen Coviddal kapcsolatos korábbi előírást teljesíteniük, továbbá Covid-igazolványt sem kell bemutatniuk, bármely országból érkeznek is.
https://www.interieur.gouv.fr/covid-19/deplacements-internationaux

MASZKVISELÉS

A nyilvánosság számára nyitva álló intézményekben és a tömegközlekedésben sem kötelező már a maszk viselése, ugyanakkor továbbra is erősen ajánlott zárt helyiségekben és nagy létszámú összejöveteleken.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

FIGYELEM! FOKOZOTT ZSEBTOLVAJ VESZÉLY PÁRIZSBAN!

A Párizsba látogatók fokozottan figyeljenek értékeikre, okmányaikra. Óvakodjanak az utcai árusoknál elővenni a pénztárcájukat, fokozottan figyeljenek táskájukra, tárcájukra a metrón és a nagyobb turistalátványosságoknál.

Az okmányaikról utazás előtt mindenképp készítsenek fényképet, másolatot. Értékeiket, okmányaikat megbízható szállodában, lehetőség szerint hagyják a széfben. Ha erre nincs mód, ne egy helyen tartsák azokat, és gondoskodjanak arról, hogy ne lehessen könnyen hozzájuk férni (javasolt ruházat alá rejtett övtáska, nyakba tehető tartó, ill. elöl viselt hátizsák).