Gyors pénzküldési lehetőség

A Western Union számos magyarországi bankfiókban, postahivatalban, bevásárlóközpontban, szupermarketben, illetve utcai pénzváltónál elérhető gyors készpénzátutalási szolgáltatás. E szolgáltatás jelenleg több mint 195 országban, mintegy 150.000 szolgáltató helyen vehető igénybe, melyek közös hálózatot alkotnak. A hálózat minden tagja közvetlen belépési lehetőséggel rendelkezik egy központi adatbázisba. Ha a hálózat bármely pontjáról tranzakciót küldenek, azt bármelyik ügynökség lehívhatja kifizetésre. A szolgáltatás technikai háttere biztosítja, hogy az átutalásoknak gyakorlatilag nincs átfutási idejük, az átutalt összeg szinte azonnal elérhető.

Egyes országokban a szolgáltató helyek funkcióját széles fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek töltik be, és számos országban működik pénzintézeti tevékenységet egyébként nem folytató szolgáltató hely is. Franciaországban számtalan helyen elérhető a szolgáltatás, a nagyobb pályaudvarok környékén általában késő estig.

A Western Union pénzátutalási forma különleges előnye a rendkívüli gyorsaság. A legtöbb esetben az átutalt összeg percekkel a feladást követően felvehető. A széles külföldi és belföldi hálózatnak köszönhetően a bajba jutott magyar állampolgár magyarországi hozzátartozója a Western Union logóval ellátott bármelyik szolgáltatónál igénybe veheti a szolgáltatást anélkül, hogy Budapestre kellene utaznia. A bajba jutott állampolgár számára ugyanakkor kedvező, hogy nem kell személyesen felkeresnie az esetleg távol fekvő külképviselet székhelyét, az átutalt összeghez tartózkodási helye közelében hozzájuthat.

Nagyon fontos, hogy a pénzküldést megelőzően a Franciaországban lévő hozzátartozóval tisztázzák, hogy a bajba jutott állampolgár milyen okmánnyal rendelkezik.

A szolgáltatással kapcsolatos további információkat az Interneten, bármely keresőprogram segítségével könnyedén találhat, ahol a lakóhelyéhez legközelebbi fiókot és nyitva tartását is megtalálhatja.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a pénz küldésekor fontos pontosan tisztázni, mekkora összeget kívánnak a címzettnek eljuttatni, mert az átváltási árfolyamon veszteségek keletkezhetnek. Fontos ezen kívül kiemelni azt is, hogy a szolgáltatás nem ingyenes, azért a szolgáltató jutalékot számít fel. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos kérdéseket is tisztázzák a pénz elküldése előtt.

A nyelvi nehézségekkel küzdő magyar állampolgároknak a konzulátus segítséget nyújt a Magyarországról átutalt pénzösszeg felvételében.