Hatósági erkölcsi bizonyítvány beszerzése

A hatósági erkölcsi bizonyítvány a bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatok igazolására szolgál, érvényességi ideje a kiállítástól számított 90 nap. A bizonyítvány iránti kérelem a mellékletben található hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérőlapon terjeszthető elő.

A kérelem megfelelő mezőinek kitöltésével ki lehet választani, hogy pontosan milyen adattartalmú bizonyítvány kerüljön kiállításra. Az erkölcsi bizonyítvány a kérelmezőre vonatkozó alábbi tények igazolását tartalmazhatja: 1. büntetlen előéletű; 2. nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt; 3. nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt vagy valamely foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll.

Az erkölcsi bizonyítvány személyesen előzetes időpontegyeztetést követően, vagy postai úton igényelhető a konzulátuson . Az eljárás általában 1-2 hetet vesz igénybe.

Kérjük az adatlapokat a magyar nyelv szabályai szerint (nevek: (1.) vezetéknév, (2.) keresztnév, dátumok: év, hó, nap + ékezetek) szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni.

Az okirat magyar nyelven kerül kiállításra. Az erkölcsi bizonyítvány beszerzésének költsége fordítással 105 EUR (fordítás nélkül 60 EUR).

A kérelem benyújtásához szükséges kérőlap a „Letölthető nyomtatványok” között megtalálható

Benyújtandó dokumentumok:

  • kitöltött kérőlap
  • személyazonosságot igazoló érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány
  • lakcímkártya (ha van)
  • Amennyiben a kérelmet postai úton igényli, kérjük, hogy egy kísérőlevélben olvashatóan adja meg postacímét, e-mail címét és mobil telefonszámát. Konzulátusunk csak franciaországi címre postázza ki a dokumentumot!

Figyelem!

  • 2019. január 1-jétől a készpénzes fizetés lehetősége megszűnt, személyes ügyintézéskor kizárólag bankkártyával lehetséges fizetni!
  • 2018. január 1-jétől megszűnt a konzuli díjak „mandat cash” formájában történő beszedése, ezt követően a postai úton megküldött kérelmek esetén kizárólag banki átutalással lehetséges fizetni!
  • Kérjük, postai ügyintézés esetén, az általunk e-mailben megküldött bankszámlaszámra utaljanak.