Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm honlapunkon, mely szándékaink szerint továbbra is hasznos információkkal és naprakész tartalommal áll majd a Magyarország, illetve missziónk tevékenysége iránt érdeklődő látogatók rendelkezésére. 

Politikai, gazdasági és kulturális kötelékek megszámlálhatatlan szála fűzi össze a francia és magyar népet. Az évszázadok során a két ország történelme több ponton találkozott és szellemileg is hatással volt egymásra. Gondoljunk csak II. Szilveszter francia származású pápára és István király megkoronázására, XIV. Lajosra és a Rákóczi-szabadságharcra, vagy akár az 1848-as francia forradalomra, mely megihlette az ugyanazon év március 15-én kirobbanó magyar szabadságharcot.

A hazám és Franciaország közti sokrétű kapcsolatokkal párhuzamosan a Habsburg család is régre visszanyúló, szerteágazó történelmi kötelékeket ápol Franciaországgal. Éppen ez teszi különlegessé nagyköveti missziómat, mely során célom a kapcsolatainkban rejlő potenciál kiaknázása, országaink kölcsönös javára.

A franciaországi diplomáciai munka kivételes lehetőséget kínál és egyben kihívásokkal teli: egy rendkívül színes és mozgalmas közegben kell büszkén képviselnünk Magyarországot. Bízom a franciaországi magyar közösség erejében, valamint a gazdag üzleti-, kulturális-, és sportélet résztvevőiben, akik mindahányan hozzájárulnak az országaink közti kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez.

Ebben a szellemben tekintek az elkövetkező évek megtisztelő feladata, azaz Magyarország Franciaországban való képviselete és szolgálata felé.

Habsburg György
Magyarország Nagykövete Franciaországban

Önéletrajz