16 Apr

A HIPA NYERTE AZ AIM ANNUAL INVESTMENT AWARD 2019 DÍJÁT KIEMELKEDŐ EREDMÉNYEIÉRT

Újabb rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a magyarországi befektetési környezet, ezúttal az Annual Investment Meeting (AIM) éves kongresszusán. Magyarország – köszönhetően a rekordot jelentő 2018-as eredményeknek, különösen a nemzetközi figyelmet is kiváltó BMW beruházásnak – a Közép-Kelet Európát és Törökországot magába foglaló régióban bizonyult a legjobbnak az elmúlt évben. A HIPA munkájának eredményeként tavaly 98 projekt esetében született pozitív befektetői döntés Magyarország mellett. Ezen beruházási projektek kapcsán több mint 4311 millió euró tőkebefektetésre kerül sor és 17 024 új munkahely jön létre Magyarországon. A 2018-as év ismét döntő jelentőségű volt, különösen az autóipar tekintetében. Egyedülálló, hogy egy országban jelen van mind a három német prémium autógyártó (Audi, BMW, Mercedes-Benz). Új üzemével a BMW már az ötödik gyártással foglalkozó OEM lesz Magyarországon, újabb fejezetet nyitva a magyar járműgyártás történetében az Audi, a Suzuki, az Opel és a Mercedes-Benz évtizedek óta íródó sikerei mellett.

Az idén már kilencedik alkalommal megrendezett többnapos AIM rendezvénysorozat a világ minden tájáról vonzza a legmagasabb szintű vállalati és kormányzati döntéshozókat, vállalkozókat és kutatókat, hogy megismerkedjenek az aktuális FDI trendekkel és legújabb stratégiai megközelítésekkel. Az AIM díját Ésik Róbert, a HIPA elnöke vette át a dubaji rendezvényen.

További részletek: https://hipa.hu/hu_HU/a-hipa-nyerte-az-aim-annual-investment-award-2019-dijat-kiemelkedo-eredmenyeiert