15 Jun

2019. június 9-14. között immár második alkalommal nyílt lehetőség a ZalaZone autóipari tesztpálya bemutatására franciaországi iparági szereplőknek

2019. június 9-14. között immár második alkalommal nyílt lehetőség a  ZalaZone autóipari tesztpálya bemutatására franciaországi iparági szereplőknek, a Nagykövetség Külgazdasági Irodájának szervezésében, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai főosztályának támogatásával. Simon Péter, a ZalaZone üzletfejlesztési igazgatója franciaországi látogatása során részt vett az „ IEEE Intelligent Vehicles Symposium 2019” konferencián, ahol számos új kapcsolatot alakított ki potenciális üzleti- és kutatási együttműködési partnerekkel (egyetemek, kutatóintézetek, önvezető és kommunikáló járművek fejlesztésével foglalkozó vállalatok), valamint részt vett a Paris Air Forum repülőgép- és űripari konferencián és az ennek keretében szervezett B2B találkozókon, ahol a replőgépiparban használt új technológiákat, elsősorban szenzorokat fejlesztő cégek számára ismertette a ZalaZone kínálta tesztelési lehetőségeket. Párizsi látogatása keretében Simon Péter kétoldalú megbeszéléseket folytatott továbbá autóipari vállalatok innovációért felelős vezetőivel és az INRIA kutatóintézet egyik igazgatójával is.

A ZalaZone-ról

Magyarország Kormánya 2016 májusában döntött a járműipari tesztpálya zalaegerszegi megvalósításáról azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a hazai járműipari kutatás-fejlesztési kapacitások erősítéséhez. A zalaegerszegi tesztpálya egyedülálló, mivel a vezethetőségre és menetstabilitásra koncentráló hagyományos tesztpálya funkciók a jövő járműveire (önvezető és elektromos járművek) fókuszáló kutatás-fejlesztési infrastruktúra elemeivel együtt valósulnak meg az egymásra épülő, többszintű validációt lehetővé tevő rendszerben.

Bővebb információ: https://zalazone.hu/