Franciaországban először, 2023. február 7-én került megrendezésre a „Furmint február” esemény a párizsi Liszt Intézetben. A rendezvény a Le Boristic és Vinumregnum vállalkozások, a Párizsi Magyar Nagykövetség és a párizsi Liszt Intézet együttműködésében valósult meg.

Az egésznapos program során 11 magyar borászat képviselői mutatkoztak be elsősorban szakmai vendégeknek, továbbá a kóstoló mellett sor került két masterclass-ra is.

A résztvevő borászatok: Breitenbach, Demetervin, Hétszőlő, Homoky Dorka, Juliet Victor, Pajzos, Samuel Tinon, Szűcs, Tokaj Nobilis, TR Wines, Zsirai

Az eseménysorozatot kiegészíti egy február 22-én Grenoble-ban (L'apogée du vin), február 24-én Lyonban (Aromo - La Cave), illetve február 27-én Strasbourgban (Cave Historique des Hospices) megszervezett furmint kóstoló.

Tizennégy évvel ezelőtt, amikor elindult a Furmint február mozgalom, még méltatlanul kevés szó esett a furmintról. Februárban az éttermek, borszaküzletek és borbárok - most már határainkon túl is - ünneplik a furmintot.