Amennyiben érdekel a diplomácia, a külkapcsolatok és a külképviseletek működése, esetleg különböző diplomáciai és kulturális események szervezése, jelentkezz a mission.par@mfa.gov.hu email címen a párizsi nagykövetségre! A gyakorlat időtartama minimum 2, maximum 6 hónap, mely idő alatt valódi és hasznos tapasztalatot szerezhetsz külföldön, Franciaország fővárosban. A jelentkezéshez szükséges a magabiztos (legalább B2-es szintű) francia nyelvtudás, hiszen munkád során aktívan kell használnod a nyelvet.

Érdeklődési területed és a szabad helyek függvényében a Nagykövetségen, a Konzulátuson vagy a Liszt Intézetnél lesz lehetőséged eltölteni a gyakorlati idődet. A 2024-es Olimpiai Játékoknak Franciaország ad otthont, így több gyakornokot tudunk fogadni, mint általában, valamint a feladatok is változatosak lesznek. Főként olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik a nemzetközi tanulmányok, politológia, francia nyelvi szak, kommunikáció és média esetleg menedzsment területen végzik tanulmányaikat, vagy ilyen terepen szereztek már tapasztalatot.

Diákok és frissen végzett hallgatók számára megigényelhető a gyakorlat finanszírozására az Erasmus+ szakmai gyakorlati ösztöndíj az otthoni egyetemeken keresztül, melynek igénybevételét erősen ajánljuk, hiszen a gyakorlatért nem jár fizetés.

Amit kínálunk:
- francia nyelvi környezet
- izgalmas és változatos feladatok
- hasznos tapasztalat egy neves testületnél
- befogadó, segítőkész légkör
- igény szerint ajánlólevél a gyakorlat letelte után

Ha szeretnél releváns és hasznos külföldi tapasztalatot szerezni, ami a későbbiekben segíteni fog a munkakeresésben, jelentkezz gyakornoki programunkra a mission.par@mfa.gov.hu email címen önéletrajzoddal és a számodra megfelelő gyakornoki időszak megjelölésével.