23 Feb

A nagykövet részvétele egy élelmiszerlánc általános helyzetének javítását megvitató nemzetközi szemináriumon
2018. február 23, francia Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, 78 Rue de Varenne, Hôtel de Villeroy

 

2018. február 23-án, pénteken, az 55. Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás (SIA 2018) előestéjén Károlyi György nagykövet részt vett egy miniszteri szintű szemináriumon, amelyet Stéphane Travert francia mezőgazdasági miniszter vezetett az élelmiszerlánc általános helyzetének javítása témájában.

A nemzetközi szemináriumon 30 küldöttség vett részt a világ minden tájáról.  A három kerekasztal vita köré szerveződött tanácskozáson bemutatták a különböző témákhoz kapcsolódó francia álláspontokat. A különböző országok tapasztalatainak megosztása érdekében miniszterek, államtitkárok vagy nagykövetek mutatták be legjobb mezőgazdasági jó gyakorlataikat.

Az élelmiszerlánc általános helyzetének javítását célzó munka "célja az értékteremtés újjáélesztése a különböző ágazatokban, valamint a méltányos elosztás biztosítása annak érdekében, hogy a mezőgazdasági termelők a méltó munkájukkal tisztességes árak megfizetése mellett élhessenek, és jobban megfeleljenek a fogyasztók és a polgárok elvárásainak, az egészséges, biztonságos és fenntartható élelmiszer előállítás érdekében "(Forrás: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, 2018. február 23.).